Kulisszatitkok az Exatlonról

kulisszatitkok exatlon

Palik László, az Exatlon műsorvezetője és Fischer Gábor a TV2 programigazgatója elárult pár titkot az Exatlonról.

Kulisszatitkok az Exatlon első három évadából

A TV2-ben sokan kétkedtek az Exatlonban

Az első évad kezdete előtt pár héttel, a TV2-n belül “hatalmas erők” voltak azon a véleményen, hogy semmi értelme az Exatlonnak, készítsenek helyette inkább egy game show-t.  Ezért a törökökkel és a műsoron dolgozó közreműködőkkel első körben csak 40 körüli epizódra szerződtünk, de pontosan tudtuk, hogyha a műsor sikeres lesz, akkor jóval tovább lesz képernyőn.  Így is lett, az első évad 81 részből állt.

Palik Laci nehezen rázódott vissza a tévézésbe

Azt már több interjúban is elmesélte Palik Laci, hogy először nemet mondott az Exatlonra, és csak hosszú unszolásra vállalta el. Arról most beszélt először, hogy milyen nehézségekbe ütközött, mikor elkezdődött az Exatlon forgatása. Az elején roppant nehéz volt Paliknak: ugyan elméletben tudta, hogy mit kell tenni, de a gyakorlatban ez nem működött. Ebben az időszakban minden második nap szteroidos injekciót kapott, hogy visszanyerje a hangját, és minden este ájult fáradt volt. Másfél hónap volt, mire felvette a ritmust. „Ekkor jöttem rá, hogy jó pár dolgot nem jól csinálunk. Volt egy hosszú, magyar idő szerint éjjeli beszélgetésem Gáborral. Ő meghallgatott, majd amikor lehiggadtam, újra elmondtam neki, hogy ez így nem mehet tovább. Megértette, és otthon hajnali 3-kor elindult egy mechanizmus, amely után másnap megváltoztak itt a dolgok. Ezután már a saját forgási sebességemben tudtam dolgozni. Az első évad végére vettem fel azt a tempót, ami a régi önmagam.”

Ennyi időt töltött Palik Laci Dominikán

Amikor először megkeresték az Exatlonnal kapcsolatban, azt mondták neki, hogy néhány hetet kellene tölteni a Karib-térségben. Ehhez képest az elmúlt két és fél évből több mint egy teljes évet Dominikán töltött.

Figyelik a néző reakciókat

Napi szinten részletesen, rétegre, korcsoportra bontva elemzik a nézettséget, ez alapján alakítják a produkció menetét. Ehhez nagy segítség, hogy az utómunka nagyon gyors, így a felvételek és az adásba kerülés között nem telik el nagyon sok idő, így közelről követhetik a nézői reakciókat, és még időben tudnak azokra válaszolni.

Huszti Kata – szabály

A nézői reakciók figyelemmel kísérése miatt hozták meg a Huszti Kata – szabályt. Huszti Kata az első évadban kiesett egy párbajon, de mivel lesérült egy játékos, így visszatérhetett a helyére az Exatlonba, amit végül meg is nyert. Ezt a nézők nagyon igazságtalannak tartották, ezért az Exatlon készítői meghozták a Huszti Kata – szabályt, azaz egy kiesett játékos később nem térhet vissza a versenybe.

Az Exatlon megváltoztatta a TV2 nézői táborát

Amikor az Exatlon Hungary képernyőn van, akkor a két nagy csatorna nézői tábora lecserélődik” – tette hozzá Palik. „Mi szólunk a fiatalokhoz, és az RTL Klub az egy kicsit idősebbekhez. Ezt pontosan így látja Kolosi Péter is, hiszen elmondta a SorozatWikinek adott évértékelő interjúban. Ezen szerintem mindenki meglepődött, hisz a fiatalok tévé általi megszólítása mostanában szinte lehetetlen, nekünk is nagyon fontos a 18–49-es korosztály. Ezenkívül viszont az Exatlonnak van egy közszolgálati funkciója is, ami a misszióink is. Ahogy Gábor említette, minket nagyon sok gyerek is néz, és láthatóan szeretik a műsorunkat. Az első szezon után az iskolákban sok testnevelésóra helyett Exatlon-órákat tartottak, és a gyerekek lelkesen mentek rájuk. Olyan példákat láthatnak nálunk, ami az egész életüket megváltoztatja, mint például hogy sportolj, küzdj, érj el eredményt, képes vagy rá!”

Az Exatlon az egyik legjobb iskola

“szerintem ezt a tapasztalatot a magyar szakemberek sehol máshol nem tudják megszerezni” – teszi hozzá Palik. „Itt évente 5 hónapon keresztül, egy profi rendszerben, egy nemzetközi stábbal kell együtt dolgozni, gondolkozni és élni. Az első évadban volt egy versenyző, aki a második etapra riporter lett, a harmadik szezon végére pedig hittel hiszem, hogy a következő 15 év egyik legfelkészültebb és leggyakorlottabb női műsorvezetője kerül ki a kezünkből. Gelencsér Tímea bejárta ezt a 303 epizódos utat, ráadásul papírja van róla, hogy Magyarország legszebb nője.”

Szerinted sikeres műsorvezető lesz Gelencsér Timiből a következő években?

Betöltés ... Betöltés ...

A teljes interjút itt lehet elolvasni.