Exatlon statisztika számítás

exatlon statisztika számítás

Az Exatlon Hungary egy extrém sportvetélkedő, ahol a versenyzők statisztikáinak nagyon fontos szerepe van, ugyanis a statisztika dönti el, hogy kinek kell párbajozni, illetve a verseny vége felé pedig hogy ki mennyi életet kap. De hogyan is történik az Exatlon statisztika számítás?

Röviden az Exatlonról

Ha esetleg még nem teljesen ismered a Exatlont, két csapat versenyzik egymással. A piros csapatban a Bajnok csapatban profi sportolók vannak, akik már elértek valamilyen nagy eredményt a sportágukban, például olimpiai bajnokok, világbajnokok, világkupa győztesek stb. A kék csapatban, a Kihívók csapatában pedig “amatőr” sportolók vannak.

A sportolóknak egy akadálypályán kell végig menniük. Minden futamban egy Bajnok és egy Kihívó fut egymással. Aki megnyeri a futamot, annak a csapata kap egy pontot.

Minden sportolónak van egyéni statisztikája is, hogy ő a futamainak hány százalékát nyerte meg.

Ez elsőre egyszerűnek tűnik, de vannak olyan futamok, amikről nem lehet tudni, hogyan számítanak bele a statisztikába.

Medál játék

Minden pénteken medál játék van, ami egyéni verseny, nem csapatverseny, ennek a versenynek a férfi és női győztese egy-egy medált nyer, ami később életeket jelent számára.

Párbaj

Minden pénteken két játékos párbajozik a vesztes csapatból. Aki elveszíti a párbajt, kiesik a versenyből.

Hirtelen halál

Amennyiben a csapatjátékban 9:9 az állás, a 10. nyertes pontért mindkét csapatból egy férfi és egy nő versenyző közösen futja le a pályát.

Joker futamok

Van, amikor a csapatok megnyerhetik a Jokert. Ezt a Jokert később arra használhatják, hogy bizonyos futamokat újrafuttathatnak. Tehát ha valaki elveszít egy futamot, akkor bemutathatja a Jokert, újrafutják, és a csapatversenybe csak az újrafutás eredménye számít bele. Hogy az egyéni statisztikába ez hogy számít bele, nem tudni.

Exatlon statisztika számítás – amit tudunk

Azt tudjuk, hogy a TV2 nem igazán akarja megosztani a pontos számítási módszert. Ami elég fura egy sportverseny esetében, de ez van.

Amit még 2019-ben megjelenítettek a honlapjukon az Exatlon statisztika számításáról az a következő:

“A statisztikai adatokba csak a piros és a kék csapatok közötti versenyek (Villa játék, Jutalom játék) és a Párbajok számítottak bele eddig.”

“Nem számít bele a statisztikába a Medál játékokon elért eredmény, mert annak saját pontrendszere van.

Nem számít bele a statisztikába a hirtelen halál alkalmával elért eredmény, hiszen ott két versenyző is részt vesz a játékban.

Nem számít bele a statisztikába a nemzetközi játékokon elért eredmény, hiszen ott csak egyes versenyzők vesznek részt a küzdelemben.”

Hogy 2021-ben ugyanez-e az Exatlon statisztika számítása, az jó kérdés. Ennyit tudunk.

Exatlon napi statisztikákat itt tudod megnézni