Exatlon All Star kritika

Exatlon All Star kritika

Január 3-án hétfőn, elkezdődött a sokak által várt Exatlon All Star évada, ahol a korábbi évadok legjobb Bajnokai és Kihívói küzdenek meg egymással. Milyen lett az új évad, és milyen az új műsorvezető?

A TV2 átverte a nézőket

A TV2 nagy erőkkel reklámozta, hogy január 3-án 20 órakor kezdődik az Exatlon 4. évada. Ezt nem sikerült tartaniuk, mert kb. 5 perccel korábban kezdték a műsort. Ráadásul úgy gondolták, hogy legyen gyorsabb, feszesebb a műsor, nem kell a felesleges felvezetés, csapjunk egyből a közepébe. Így amikor a nézők pont 20:00-kor a TV2-re kapcsoltak, azt látták, hogy már az első futam megy, és csak kapkodták a fejüket.

Az új műsorvezető

Az első műsor adásba kerüléséig titokban tartotta a TV2, hogy ki veszi át Palik László helyét. Hetek óta, ez foglalkoztatta a rajongókat, mentek a találgatások, hogy vajon ki lesz az. A TV2 nem pazarolt túl sok időt az új műsorvezető, Monoki Lehel bemutatására, ő a műsor elején elmondta, hogy “Monoki Lehel vagyok”, és ennyi volt az egész, pedig ő azért nem annyira ismert, hogy mindenki tudná kiről van szó. Ráadásul azok a nézők, akik csak 8-kor kapcsoltak a TV2-re erről is lemaradtak, csak nézték, hogy ez meg ki.

Arra lehetett számítani, hogy akármilyen is lesz az új műsorvezető, sok néző azzal fog jönni, hogy a Palik sokkal jobb volt. Ez így is történt, itt egy válogatás a nézői kommentekről. Én hittem benne, hogy lehet jobb a műsor egy másik műsorvezetővel, de még bele kell rázódnia. Egyet értek azokkal a nézőkkel, akik azt kifogásolták, hogy a kommentárjában nincsen elég lelkesedés, olyan, mintha felolvasna egy szöveget. Hiába mondta, hogy ez egy fontos futam, ezen múlik, hogy a Bajnokok vagy a Kihívók nyerik meg a villát, abból ahogy mondta, egyáltalán nem tűnt úgy, hogy egy kicsit is érdekelné, hogy mi lesz itt a végeredmény. Persze a kommentátornak pártatlannak kell maradnia, Palikot is sokan kritizálták, hogy lejön a kommentárjából, hogy a Bajnokoknak vagy a Kihívóknak szurkol.

Persze még neki is bele kell rázódnia az új szerepkörbe, reméljük ez minél gyorsabban megtörténik. Mivel Lehel elsősorban futball kommentátorként dolgozott, példát vehetne néhány kollégájától, mint mondjuk ebben a videóban. Ha ennek csak az 5 %-át hozza, már sokkal jobb lesz.

Változások a műsor szerkezetében

Pörgősebbre csinálták a műsort a korábbi évadokhoz képest, de így kimaradtak olyan részek, amik hiányoztak. Az fura volt, hogy az első körben nem volt kiválasztás, hanem azok a párosítások voltak, amik a promó filmekben. A második körben volt kiválasztás, de ezt nem mutatták egy másodpercig sem. Csak annyit, hogy beszélgetnek a csapatok a taktikáról, utána meg már indultak is a futamok.

Egyelőre Nagy Rékának, az Exatlon új riporterének, aki Gelencsér Timit váltotta , sem volt lehetősége kibontakozni, mert csak 1-2 futam utáni interjút vágtak be az adásba.

Mondjuk több néző jelezte kommentekben, hogy azt szeretné, hogy a sporton legyen a lényeg, ezt most megkapták, kevesebb volt az első adásban a körítés, de hogy mi lesz később, azt majd meglátjuk.

Hogy teljesítettek a játékosok?

A legtöbb rajongó azt várta a legjobban, hogy a korábbi évadok legjobbjai, hogyan teljesítenek egymás ellen.

A szerkesztők annyiból törekedtek a esélyegyenlőségre, hogy egy teljesen új pályán versenyeztek, így mindenki számára új volt a terep. Az ügyességi feladat is elég nehéz volt, egy forgó propeller mögött lévő kockákat kellett ledobni homokzsákkal. A harmadik évadban volt hasonló feladat, a korábbi évadokból nem rémlik.

Azt azért lehetett látni, hogy a 3. évad játékosai előnyben vannak olyan szempontból, hogy nekik csak fél év telt el az Exatlon vége óta, nekik még jobban a kezükben-lábukban van az Exatlon.

Eddig még csak egy adás ment le, ebből sok mindent még nem lehet látni, főleg hogy az Exatlon inkább egy maratonfutás, mint egy sprint, korábbi évadokban is láttunk olyat, hogy valaki pár hét után nagyon ráérzett az Exatlonra, és megtáltosodott.

Nagyon meglepődtem, mikor láttam, hogy Kocsis Alexandra is bekerült az All Star évadba, mert az ő statisztikája volt messze a leggyengébb a többi All Star játékoshoz képest, és itt erősebb a mezőny. De bíztam benne, hogy már tudta, mire jön, fel tud készülni, és milyen jó lenne, ha meglepetést tudna okozni. Hát nem sikerült, az első adásban ott folytatta, ahol a második évadban abbahagyta.

Az első évad Kihívó csapatából Mischinger Péter és Salander Dorina volt még csalódás, leginkább azért, mert úgy tűnt, hogy fizikailag bírják nehezen, teljesen kifulladtak úgy, hogy a versenytársuk nem keveset rájuk vert. Dorina az első évadban is nehezen kezdett, még párbajoznia is kellett, később jött csak bele a játékba, kérdés, hogy az All Star évadban lesz-e erre ideje.

Ungvári Miklós annyiból okozott nekem csalódást, hogy ő több interjúban is elmondta, amit a nézők is tapasztaltak az első évadban, hogy ő gyors a pályán, de az ügyességi nem annyira megy neki. És úgy tűnik, hogy nem nagyon próbált ezen javítani, nem készült erre. És az első adásban újra megállapította, hogy neki a dobások nagyon nem mennek. Ezzel nem az elmúlt hónapokban kellett volna foglalkozni?

Voltak, akik nagyon jól teljesítettek, Huszti Kata, Kempf Zozo, Somhegyi Krisztián, Herczeg-Kis Bálint mind 100 %-osak voltak, és Ujvári Iza formája is bíztatónak tűnik.

Már megint a sérülések

Azt gondolom, hogy a 3. évadot a sérülések tették tönkre. Olyan sok sérülés volt, és a sérülések miatt a műsor végére elfogyott a Bajnok csapat, teljesen felborultak az erőviszonyok.

A korábbi sérülések nyomai is látszódtak, Somhegyi Krisztián csuklóvédőben, Ujvári Iza térdvédőben versenyeztek.

Sok olyan játékos kapott lehetőséget az All Star évadban, akiknek korábban sérülés miatt kellett távozniuk. Azt gondolom, hogy a versenyzők és a nézők is egyet értenek abban, hogy csak sérülés ne legyen.

Ehhez képest már az első adásban több sérülés is volt:

  1. Herczeg-Kis Bálint beverte a fejét az egyik akadályba, és vérzett kicsit a feje. Nem tűnik súlyosnak, azt mondta jól van, de kapott egy kötést a fejére.
  2. Rozs Gergely, aki sérülés miatt távozott az első évadból, beverte a lábát, amit össze kellett varrni. Szerencsére tudja folytatni a versenyt.
  3. Novák Zalán, akinek szintén sérülés miatt kellett feladnia a 2. évadot,  elcsúszott, fájlalta az izmát. Fájdalomcsillapítót kapott, holnap még vizsgálni fogják.
  4. Kocsis Alexandra ráesett a kezére.
  5. Huszti Kata fejére rácsapódott egy fedél.

Ha már az első adásban ennyi minden történt, mi lesz itt a továbbiakban? Ez az új pálya nem volt egy életbiztosítás, mert vizes és nagyon csúszós volt.

Te mit gondolsz az All Star évadról? Írd meg kommentben itt!