Ezért nem lett Szujó Zoltán az Exatlon műsorvezetője

Ezért nem lett Szujó Zoltán az Exatlon műsorvezetője

Szujó Zoltánnal a Sorozatwiki készített egy karrierinterjút, ahol az Exatlon is szóba került, és olyan kulisszatitkot árult el a műsorról, amit eddig még sehol nem lehetett hallani.

Az Exatlon Hungary a TV2 egyik legsikeresebb műsora volt, ami visszahozta Palik Lászlót a képernyőre, és a neve teljesen egybeforrt az Exatlonnal. Ebből az interjúból kiderül, hogy eredetileg Szujó Zoltánt kérték fel az Exatlon műsorvezetőjének.

De végül mégsem vele, hanem Palik Lászlóval indult el a műsor. Vajon miért nem vállalta el?

Így nem lett Szujó Zoltán az Exatlon műsorvezetője

Szujó Zoltán a Magyar Televíziónál volt szerződésben, és a Forma 1-es futamokat közvetítette, mikor a TV2 megkereste. Így meséli el a történeteket:

“Megkeresett a TV2, hogy szeretnének indítani egy új vetéledőt, és mindent megtennének, hogy én legyek a műsorvezetője, Exatlonnak hívták ezt a vetélkedőt. És én bementem a Magyar Televízióban a megfelelő irodákba, és azt mondtam, srácok, engem felkértek egy ilyen feladatra, tudjuk, hogy rólam mindenkinek a Forma 1 jut eszébe, óriási promóciója lenne a Magyar Televíziónak is meg a Froma 1-es közvetítéseknek.

A terv az volt, hogy decemberben elkezdik a forgatást Dominikán, és február végén haza lehet jönni. Tehát pont a Forma 1-es holtszezonra esik. És azt mondtam az MTV-ben a vezérkarnak, hogy imádom a Forma 1-t, de valami más impulzus is kéne, ami más kollegák, más ingerek, egy fantasztikus dolog lenne, szerintem nagy promóció nekünk, aztán jövök vissza közvetíteni. A TV2 így kért kvázi el. Aztán nem engedett el a Magyar Televízió, szíve joga, hiszen szerződésünk volt. Megpróbáltam hatni rájuk, meg megkérni őket, nem engedtek el.

Egyébként így lett Palik Laci az Exatlonnak a házigazdája, és szerintem 110 %-ot hozott ki belőle, mert az, hogy kiraknak egy tengerpartra egy játszótéren, ugyanazt a pályát lefutják hatszázszor egy este, azt leközvetíteni úgy, hogy gyakorlatilag az elején semmi nem állt a rendelkezésére, részidő, lassítás, mit tudom én micsoda, hogy egy picit sportriporteresebben lehessen megcsinálni. Le a kalappal előtte, ezt teljesen őszintén mondom.”

Érdekes belegondolni, hogy milyen lett volna a Exatlon, ha Szujó Zoltán elengedi a Magyar Televízió, és vele indul a műsor.

A 4. évadban Monoki Lehel hasonló kölcsönszerződéssel tudta elvállalni az Exatlon műsorvezetését, tehát bebizonyosodott, hogy ez a módszer működhet, amit a TV2 Szujó Zoltán esetében is szeretett volna.

Az interjúban Szujó Zoltán elmeséli, hogyan került az RTL Klubhoz, miként kezdett boxmeccseket közvetíteni és a Forma-1-es projekten dolgozni. Visszaidézte azt is, miket tanult Palik Lászlótól. Ezen kívül szóba került a Reggeli és a Sztárbox műsorvezetése is, valamint hogy miként verték át Sebestyén Balázsék, Bernie Ecclestone bevonásával.