Így értékeli a TV2 az Exatlon All Start

így értékeli a tv2 az exatlon all start

Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója értékelte az Exatlon All Star évadát a  Sorozatwikinek adott évértékelő interjújában.

Így értékeli a TV2 az Exatlon All Star évadát

Ezért All Star évad lett az Exatlon 4. évada

Fischer Gábor elmondta, hogy sokat egyeztettek a műsor jogtulajdonosával is, aki szerint elérkezett az idő, hogy  All Star évadot készítsenek. Három év alatt felépültek a karakterek, több korábbi exatlonista feltűnt más műsorokban is, például a Farmban vagy a Dancing With The Starsban. Ez idő alatt a Bajnokok és a Kihívók is kvázi sport legendákká váltak, és a nézők szívesebben nézik a visszatérő sport legendákat, mint új versenyzőket.

Ráadásul a műsorvezető személye is megváltozott, ezért úgy döntöttek, hogy All Star évaddal koronázzák meg az elmúlt három évet.

Ezért lett rövidebb az All Star évad

Ennek három oka is van.

Egyfelől korábban kaptak kritikát, hogy túl hosszú a műsor, jobb lenne, ha rövidebb lenne.

Másfelől meg az Exatlon egy stratégiai műsor a TV2 számára, annak ellenére, hogy jó eredményeket hozott az év első felében, több kapacitásuk jutott az év második felében induló műsorok előkészítésére. Mivel a TV2 gyártási kapacitása fejlődött, így nem okozott gondot, hogy rövidebb legyen a 4. évad.

A rövidebb évadot az is indokolta, hogy All Star évadot forgattak, a visszatérő karakterek miatt kicsit másabb jellegű volt a műsor.

Tudatosan rövidebbre tervezték, de végül több adást forgattak, mint amennyit eredetileg terveztek. 70 adás készült el a 65 tervezett helyett.

Mennnyire elégedettek a nézettséggel?

A riporter a kérdésében közepesre értékelte az Exatlon All Star nézettségét, Fischer Gábor ezzel nem értett egyett.

A TV2 elégedett az Exatlon All Star eredményeivel, beváltotta a hozzá fűzött elvárásaikat, a 70 adás az idősávját megnyerte.

Azt elismerte, hogy a nézőszám csökkent. Ezt azzal magyarázta, hogy 2019-ben, mikor az Exatlon elindult, akkor a formátum, látvány, tematika mind újdonságnak számított, ami valamennyit kopott az által, hogy rengeteg részt leadtak belőle. Az is természetes jelenség, hogy folyamatosan változnak a tévézési szokások, és idővel csökken egy-egy műsor nézettsége. Van olyan tévéműsor, aminek jelenleg fele annyi nézője van, mint amikor évekkel ezelőtt elindult, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne sikeres. Az a fontos, hogy a sávját megnyeri-e.

Az interjúban Fischer Gábor beszél a többi műsoruk alakulásáról, mint például a Sztárban sztár, Farm, Dancing With The Stars, Ázsia Expressz stb. , a teljes interjút az alábbi lejátszón lehet meghallgatni.

Arról sajnos nem esik szó, hogy tervezik-e az Exatlon Hungary 5. évadát, de ez az interjú a 2022-es év értékeléséről szól, és részben a 2023-as műsorokról.