Exatlon sérülések – 9 játékos aki sérülés miatt távozott

Exatlon sérülések

Szabó Franciskának sérülés miatt fel kellett adni az Exatlont. A sérülések sajnos a sport velejárói, nincs ez másként az Exatlon esetében sem. Az Exatlon extrém pályáin elég egy rossz mozdulat, egy pillanat dekoncentráció és máris sérülés lehet belőle.

Exatlon sérülések – 9 játékos aki sérülés miatt távozott

Az elmúlt három évad több olyan játékos is volt, akiknek sérülés miatt kell búcsúzniuk az Exatlontól. Ők voltak azok.

Exatlon 1. évad sérültek

Vass Dóra – Bajnok

Vass Dóra exatlon

Vass Dóra pályafutása elég rövidre sikerült az Exatlonban, de az alábbi nyilatkozatából kiderül, hogy nem teljesen egészségesen vágott bele a versenybe.

„Négy héttel a verseny kezdete előtt részleges bokaszalag-szakadásom volt, azt hittem, meggyógyult, de a második pálya felénél éreztem egy erős pattanást a bokámban – örülök, hogy így is nyerni tudtam” – mondta Vass Dóra a tv2.hu-n,  – miután az orvosok tanácsára fel kellett adnia a versenyt.

Bán Norbert – Kihívó

Bán Norbert, exatlon

Bán Norbert saját döntése alapján adta fel a versenyt, nem várta meg, míg a sérülése olyan szintre jut, hogy az orvosok küldjék haza.

“Két hete úgy versenyeztem, hogy a vállam nem volt rendesen a helyén, így fel kell keresnem egy csontkovács specialistát, hogy a helyére tegye. Emellett az egyik ujjam is megrándult, a könyökömön is van sérülés, ami azért érdekes, mert eddigi pályafutásom során egy kezemen meg tudom számolni, hány alkalommal kellett orvoshoz mennem. Ebből látszik, hogy az Exatlon mennyire kemény kihívás”

“A játék alatt nem jutott a testem elég tápanyaghoz, a szervezetem legyengült, így sorra jöttek a sérülések. Ha a vállamat nem sikerül visszarakni a helyére, akkor műteni kell. Folytathattam volna még a versenyt, de nem akartam egy komolyabb sérülést kockáztatni.”

Rozs Gergely – Kihívó

Rozs Gergely exatlon

Rozs Gergely az Exatlon első évadának egyik nagy esélyese volt. A pályán rendkívül gyors volt, gyakorlatilag verhetetlen, az ügyességi feladatokra nehezebben érzett rá. Nézőként azt láttuk, hogy egyszer csak a gyorsasága mintha elveszett volna, a teljesítménye is romlott, és párbajra kényszerült. A párbajt gyakorlatilag fél lábbal fejezte már be, alul is maradt a versenyben. Kiesett, de az orvosok amúgy sem engedték volna hogy folytassa a versenyt. Akkor kiderült, hogy egy ideje már problémák voltak a térdével, ezért romlott a teljesítménye.

“Azon voltam, hogy a maximumot teljesítsem, ezért szomorú vagyok, hogy egy sérülés miatt kellett hazajönnöm. Nem mondom, hogy egy korrektebb párbaj során, ha én esek ki mondjuk Petivel szemben, boldogabb lennék, de igyekszem realizálni magamban, hogy sérülés miatt alakult így a verseny, és próbálom lenyelni a békát – árulta el Gergely, akinek a térde nem bírta a terhelést az akadálypályákon.”

“A térdem jobban van, a zúzódásom javulgat, az izomgyulladásom kevésbé, annak sajnos hosszabb időre van szüksége, hogy helyrejöjjön, de minden rendben van.”

Kása András – Kihívó

Kása András exatlon

Kása András korát meghazudtoló módon (40 felett versenyzett) teljesített a pályákon, és az ügyességi feladatokban is nagyon jó volt, abszolút esélyes volt, hogy a legjobb 4 közé kerüljön, de a sérülés közbeszólt.

“Mindenre gondoltam az egész játék alatt, arra az egyre nem, hogy sérülés miatt kell majd befejeznem. Egy hirtelen törés volt az életemben a sérülés. Mindvégig bíztam benne, hogy nem komoly a dolog, annyira fel voltam pörögve az adrenalin miatt.

15 cm-es szakadás lett a combizmomban, egészen pontosan a lovaglóizmom, a legfontosabb izmom szakadt el. Itthon voltam egy MR vizsgálaton, és mivel nem volt gyulladás, vagy egyéb komplikáció, egyből fizikoterápiára küldtek, onnan pedig injekciókúrára, ahol kollagén injekciókat kaptam a combomba öt héten keresztül, hat helyen a lábamban. Az biztos, hogy 100%-os már nem lesz, de én úgy érzem, hogy én akkor is az leszek.”

Salander Dorina – Kihívó

Salander Dorina exatlon

Salander Dorina számára nehezen indult az Exatlon, párbajoznia is kellett, de aztán ő lett a Kihívó csapat egyik húzóembere. Egy párbajban még Huszti Katát is kiejtette, az 1. évad későbbi nyertesét. De aztán jött egy vállsérülés, ami miatt fel kellett adnia a versenyt. Huszti Kata Dorina helyére kerülhetett vissza a versenybe, mert a sérülés miatt kiesett játékosokat pótolják. Ha nincs ez a sérülés Dorina a győzelemre is esélyes lett volna.

“Mindenki nagyon megrémült, hiszen nem festett túl jól a karom, és gondolom, az arcomon is látszott, hogy ennek a fele se tréfa. Végül mentőt hívtak és kezdetét vette életem leggyötrelmesebb autóútja, hiszen a dzsungelből csak zötykölődve és nagyon lassan jutottunk ki.

A kórházban megröntgenezték a vállamat, majd altatásban rakták helyre.”

Exatlon Hungary 2. évad sérülések

Kótai Mihály – Bajnok

Kótai Mihály exatlon

Beütötte a fejét az egyik pályaelembe és agyrázkódást kapott.

“A harmadik napon úgy indultam neki a pályának, hogy nyernem kell, hiába figyelmeztettek, hogy veszélyes lehet – mesélte az egykori profi ökölvívó világbajnok, akinek képszakadása volt, miután lefejelte a vasrudat. – Egy pillanatig elsötétült minden, és nem emlékszem pontosan, hogy mentem végig a pályán. Ami nekem pár másodpercnek tűnt, az valójában hosszú percekig tartott. ”

Novák Zalán – Kihívó

Novák Zalán exatlon

Novák Zalán a Kihívó csapat kapitánya volt a második évadban. Nagy szerepe volt a taktika meghatározásában, és egyénileg is jól szerepelt.

„A sérülés után kihagytam pár hetet, de utána visszaálltam a játékba. Elég magas a fájdalomküszöböm, így hozzászoktam az ezzel járó fájdalomhoz és játszottam.Tudtam segíteni a csapatot, de folyamatosan éreztem, hogy nincs rendben a lábam teljesen, viszont a feladás gondolata, pláne csapatkapitányként, fel sem merült bennem. Tudtam, hogy a csapatnak szüksége van rám. Az volt a cél, hogy minél több Kihívó juthasson tovább. Sajnos ez lett a vége. Viszont éreztem valahol, hogy ez nem lesz elég a végéig… Ezzel a lábbal nem lehet Exatlont nyerni, hiszen háromnál többet nem igazán bírtam már futni, de mégis váratlanul ért Laci bejelentése„

 

Exatlon Hungary 3. évad sérülések

Nagy Dani – Kihívó

Nagy Dani exatlon, kihívó

A harmadik évadban Nagy Dani a Kihívó csapat egyik erőssége volt. A pályákon gyors volt, az ügyességi feladatok is jól mentek neki, és még a csapattal is sokat törődött, mondhatni csapatkapitány volt.

Először a csuklója sérült meg, de akkor pár nap kihagyás után folytathatta a versenyt. Nem sokkal a felépülése után a bokája sérült meg, mentő vitte a kórházba, ahol begipszelték, és csak mankóval tudott közlekedni. Végül az orvosok nem engedték, hogy folytassa az Exatlont.

Szabó Franciska

szabó franciska, exatlon, bajnok

Szabó Franciska a Bajnok csapat vezéregyénisége és egyik húzóembere volt.

Először egy izomsérülés miatt kellett kihagynia pár napot, majd a bokája sérült meg súlyosan a  kikötő pályán, ugyanazon a pályán, ahol Nagy Dani is végzetes sérülést szerzett.

Francinak elszakadtak a szalagjai, így számára véget ért az Exatlon.

Melyik játékost sajnáltad a legjobban, hogy sérülés miatt kiesett?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

forrás: borsonline.hu, nemzetisport.hu, feol.hu, ripost.hu, blikk.hu