13 emlékezetes pillanat az Exatlon All Starból

13 emlékezetes pillanat az Exatlon All Starból

Véget ért az Exatlon All Star évada. Íme 13 emlékezetes pillanat, amik jellemzik ezt az évadot, ezek jutnak először eszünkbe, ha visszagondolunk, mi minden történt a műsorban.

13 emlékezetes pillanat az Exatlon All Starból

Sérülések

Az Exatlon 3. évadában rengeteg sérülés volt, és nézőként úgy vártuk az All Star évadot, hogy csak sérülés ne legyen, mert az tönkre tudja tenni az egész műsort. Sajnos már az első adásban több játékos is kisebb-nagyobb sérüléseket, szerzett, utána Kása András és Ungvári Miklós tűnt el két hétre egy betegség miatt. A sérülések folytatódtak, voltak olyan versenynapok, mikor szinte alig maradtak versenyzésre képes játékosok. A játék második felére szerencsére lecsengett a sérülés hullám, hogy az utolsó hétre megint fontos szerepet kapjon egy sérülés. Krisztiánnal kísértetiesen hasonló dolog történt, mint tavaly, megsérült a válla, és félkarral, saját felelősségre csinálta végig az utolsó versenynapját.

Mindenki haza akart menni

Nem elég, hogy alig van bevethető játékos, de közülük is sokan haza akarnak menni. Hanna kezdte, gyakorlatilag már a verseny kezdete óta arról beszél, hogy nem érzi, nincs kedve játszani, szívesebben lenne otthon. Aztán egy rosszabbul sikerült nap után Gabi is csatlakozott. Valamiért azt szeretnék, ha számukra ugyanolyan érzés lenne az All Starban versenyezni, mint a korábbi évadukban volt, de hát olyan biztos nem lesz. Nézőként nem túl jó érzés olyan játékosokat nézni, akik arról beszélnek, hogy inkább lennének valahol máshol, mint az Exatlonban.

Hanna pánikrohama

A bányapályán a víz alatti labdakiakasztás az egyik legnehezebb feladat. Korábban is meggyűlt a játékosoknak a baja ezzel, eleinte csak többszöri próbálkozásra tudták megoldani, de aztán belejöttek, később már volt, aki egy levegővel végigcsinálta. Szóval ez nem könnyű.

Hanna először találkozott ezzel a pályával, mert az 1. évadban ez nem volt, és ennél a feladatnál leállt, először nem is értettük, hogy mi történt, majd kiszállt a medencéből elment, és sírva közölte, hogy haza akar menni. Később, mikor kicsit megnyugodott, elmondta, hogy vannak félelmei a víztől, korábban voltak rossz tapasztalatai.

A pánik nagyon veszélyes tud lenni, mert ilyenkor teljesen beszűkül az ember tudata, elveszti a realitás érzékét, és a kontrolt. Szerencse, hogy nem lett ebből komoly baj. De ugyanakkor ez olyan dolog volt, amire senki nem számított, hogy megtörénhet, pláne nem egy All Star évadban, ahol mindenki megtapasztalta már korábban, hogy mi van Exatlonban. Ez a feladat korábban is volt, tehát ha valaki még nem is próbálta, készülni tudott rá. Az volt még fura Hanna reakciójában, hogy azt mondta, hogy tisztában volt ezzel a problémájával, de a munkája miatt nem tudott elmenni úszodába, hogy felkészüljön erre, és különben sem érti, minek kellett erre a pályára jönni. Azért elég nagy esély volt rá, hogy ezen a pályán is fognak versenyezni, ő is jobban járt volna, ha erre rákészül, és nem a versenyben jön ki a pánik rajta.

Lehel mindent tudni akar

Az All Star évadban új műsorvezető debütált, Monoki Lehel.  Ő korábban azt nyilatkozta, hogy “akkor vagyok nyugodt, ha körülöttem mindenki ideges. (…) Ami érdekel, azt megkérdezem, és általában olyasmi érdekel, amiből konfliktus fakadhat”. Hát ezt tapasztalhattuk az Exatlon All Star adásaiban, Lehel nem félt kijelenteni, hogy egyik vagy másik játékos rosszul teljesített, és nem félt kényelmetlen kérdéseket feltenni nekik. Nem minden nézőnek jött ez be, vannak akik úgy gondolják, hogy túlságosan is vájkál a játékosok lelki életében, mindig rákérdez a konfliktusokra, és akkor is erőlteti, ha a játékosok nem akarnak beszélni a témáról.

Rengeteg új szabály

A műsorban többször is hangoztatták, hogy az Exatlon All Star az újítások évada, és ez valóban így volt, csak néha már annyi változás volt, hogy nehéz volt követni az eseményeket.

Hiányos tájékoztatás

Az sem könnyítette meg a nézők dolgát, hogy sokszor nem hangzott el minden fontos információ, ezért nem volt egyértelmű, hogy mi és hogy történik. Például az elég fontos, hogy az adott versenynapon melyik játékos képes versenyezni és melyik nem. És sokszor erről alig van információ, vagy csak félig. Például Lehel elmondja 5 játékosról hogy ők nem fognak játszani, aztán a versenyben látjuk, hogy van még kettő, aki szintén nem versenyzik, de hogy miért, azt senki nem tudja.

Azaz!

Az Exatlonban fontos a szurkolás, a játékosok így támogatják csapattársaikat. Iza aztán mindent beleadott a szurkolásba, olyan hangosan kiabálta minden egyes dobásnál ha sikeres volt, ha nem azt, hogy “azaz”, hogy elnyomott minden egyéb háttérzajt. Ez sok nézőnek nem tetszett.

Kása András sír

Míg Izára az “azaz” volt a jellemző, Kása Andrásra az, hogy gyakran elérzékenyült.

Kása András háttal bedobja a korongot

Az egyik medáljátékon Fater olyan bravúrt hajtott végre, amilyet ritkán látunk. Itt egyesével, időre futnak a játékosok, és Andrásnak már kevés ideje volt bedobni a 2. korongot, ezért az utolsó pillanatban háttal eldobta, és csont nélkül betalált! Sajnos ez már időn kívül történt, így nem volt érvényes, de mind a Kihívók és mind a Bajnokok is ünnepelték őt.

Bálint fogadása

A 8. hét talán leghumorosabb pillanata az volt, mikor Bálintak egy elvesztett fogadás miatt a ceremónián a mondadójába kellett szőnie a vakondok és a turmixgép szavakat 🙂

Bálint és Dani kopaszok lettek

Érdekesen indult a 10. hét, a fiúk a bajusz divat után úgy gondolták, hogy új frizurát is kipróbálnak, így Bálint és Nagy Dani kopaszra nyírták a hajukat. Nem tudni mire számítottak ettől a lépéstől, de szerencsét nem hozott a Kihívó fiúknak, ugyanis ezt követően 4-ből három fiú szettet elvesztettek, ebből kétszer 7-0-ra kaptak ki.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nagy Dániel (@danielnagy_mtb) által megosztott bejegyzés

Megérkezett a szerelem az Exatlonba

Az All Star évad nem csak a szabályokban hozott újítást, hanem az is idén fordult elő először, hogy egy szerelmes pár volt a játékban, Salander Dorina és Provoda Jodi. Az is kiderült, hogy Pap Dorci és Esztergályos Patrik is egy párt alkotnak, bár ők külön csapatban szerepeltek, és Patrik az első héten kiesett, így nem töltöttek túl sok időt közösen az Exatlon All Starban.

Krisztián taktikája

Krisztián taktikája eléggé forborzolta a kedélyeket, mikor az egyik héten ő kérte, hogy párbajra küldjék Tóth Dávid ellen. Mint később ő is bevallotta, ezt a párbajt direkt elvesztette, mert úgy gondolta, hogy ő több medál birtokában le tudja győzni Provoda Jodit a párbaj következő fordulójában, és így egy Kihívó fog kiesni a versenyből, és nem Bajnok versenyző. Ez így is történt, de sok néző felháborodott Krisztián lépésén, mert bár ezt a szabályok lehetővé tették, mégsem érezték sportszerűnek.

Neked mi volt a legemlékezetesebb pillanat az Exatlon All Starban? Írd meg kommentben itt!