5 játékos, akiktől többre számítottunk az Exatlon All Starban

5 játékos, akiktől többre számítottunk az Exatlon All Starban

Az Exatlon All Star évadában régebbi játékosok mérték össze az erejüket, így mi nézők már mindegyik versenyzőt ismertük, láttuk korábban, és mindenkinek lehetett egy elképzelése, hogy egyik vagy másik játékos hogyan fog szerepelni az Exatlon All Starban. Nem lehet mindenki győztes, a legsikeresebb sportolók sem nyerik meg minden versenyüket, sőt minden profi sportolóval előfordul a pályafutása során, hogy leszerepel, ez is a sport része. A lényeg, hogy egy-egy kudarc után fel tudjon állni. Nézzük kik voltak azok a játékosok az Exatlon All Starban, akiknek nem annyira jött most ki a lépés.

5 játékos, akiktől többre számítottunk az Exatlon All Starban

5. Kocsis Alexandra

Sokan meglepődtünk, mikor megtudtuk, hogy Kocsis Alexandra is bekerült az Exatlon All Starba, mert a saját évadát 31 %-os statisztikával zárta, a többi All Star versenyzőhöz képest ez volt messze a leggyengébb, az utána következő játékosnak 44 %-os statisztikája volt a saját évadában. De nem véletlenül reklámozta úgy a TV2 hogy a korábbi évadok legelszántabb játékosai csapnak majd össze, és nem pedig úgy hogy a legjobb játékosai. Ennek ellenére én bíztam Szandiban, főleg hogy elmondása szerint ő nagyon komolyan vette a felkészülést, a kertükben mini Exatlon pályát építettek, Hosszú Katinkáékhoz járt az úszást gyakorolni, bővebben itt mesélt erről. Annyira jó lett volna, ha sikerült volna meglepetést okoznia, és megtáltosodik, de sajnos a sok felkészülés nem látszódott a teljesítményén. Valószínű az Exatlon nem az ő sportága.

4. Rákóczi Reni

Rákóczi Reni az első évadban az egyik legerősebb versenyző volt a Bajnok lányok között, többször neki volt a legjobb statisztikája az egész csapatban. Az All Star évadban sajnos ez nem így volt, pedig nagyon sokan szúrkoltak neki, de néha már tényleg kínos volt nézi, főleg az ügyességi feladatoknál. A verseny során kiderült, hogy az első évados játékosok hátrányban vannak a többiekhez képest, mert ők még másik pályákon versenyeztek, és az is sokat számított, hogy 3 év telt el azóta, hogy az első évadban az Exatlonban szerepeltek. Ennek ellenére fura volt hallani, mikor Reni egyszer mondta, hogy ő 2019 óta nem dobált semmit, ezért nem mennek neki az ügyességi feladatok. Van úgy, hogy nem sikerül egy verseny, de legalább készüljön fel rá a játékos, három évad után lehetett tudni, hogy a legtöbb esetben az ügyességi feladaton múlik, hogy ki nyer. Így meg úgy tűnik, hogy Reni nem igazán készült az ügyességi feladatokra, és még ő is így nyilatkozott a saját teljesítményéről:

“Szégyellem magam, nem szoktam csúnyán beszélni, remélem a gyerekeim nem látják, de nekem szó szerint ég a pofámról a bőr.”

4. Ungvári Miklós

Unginak már az első évadban is az ügyességi feladatok okozták a legnagyobb kihívást. Hiába volt gyors a pályákon, az ügyességi feladatoknál gyakran behozták az ellenfelei. Az első évadban a gyorsaságával a fiúk között az 5. helyet meg tudta szerezni, ami szép teljesítmény, de az All Star évadban ez már kevés volt. A 17. adásban sikerült először pontot hoznia, igaz több versenynapot kihagyott betegség miatt, de már elég kínos volt, mikor mindenki azért izgult, hogy sikerül-e egyáltalán pontot szereznie a versenyben. Végül 4 futamot sikerült nyernie a 30-ból, így 13 %-os statisztikával zárt.

2. Esztergályos Patrik

Bár Patrik volt az első évadban a legjobb fiú játékos, mégsem nyert sem kupát, sem pénzdíjat, ugyanis az első évadban csak egy abszolút győztest avattak, aki Huszti Kata lett. Sok néző úgy gondolta, hogy Patrik is megérdemelte volt a győztesnek járó címet, és ezért szúrkoltak sokan is neki, hogy az All Star évadban be tudja pótolni, amiről lemaradt az első évadban. Arra valószínű senki nem fogadott, hogy ő lesz az első kieső az Exatlon All Starban. Nem túl igazságos, hogy egy hét versenyzés után már párbajozniuk kell a versenyzőknek, mert az tényleg nagyon kevés idő, ahhoz, hogy belerázódjanak a versenybe. Ráadásul az első héten mivel még sok versenyző van játékban, így kevés futam is jut egy-egy játékosra. Patrik a párbajt leszámítva 5 futamot ment, amiből 3-t megnyert, így 60 %-os statisztikával esett ki, ami egyáltalán nem rossz, például Herczeg-Kis Bálint is 60 %-kal lett második.

Az is szerencsétlenség volt, hogy az akkori leggyengébb statisztikájú Bajnok fiú Ungi lebetegedett, így ő nem párbajozhatott. Ha Ungi nem lett volna beteg, akkor Patrik nem is párbajozott volna, de utólag már kár arról beszélni, hogy mi lett volna ha. Így Patriknak Somhegyi Krisztiánnal és Virág Andrással kellett megküzdenie a versenyben maradásért, de nem sikerült neki.

1. Szabó-Thomka Hanna

Hanna az első évadban 4. lett a lányok között, de az All Star évad nem annyira jött össze neki. Bár a versenyzése végére sikerült a statisztikáját 46 %-ra feltornászni, de a legnagyobb csalódást az ő hozzáállása okozta. Hetekig azt hallgattuk, hogy neki mennyire nincs kedve a versenyzéshez, mennyire nem érzi, és haza akar menni. Utána meg jött a pánikrohama, mikor a medence alján kellett a labdákat kiakasztani. Bár az első évadban ez a feladat még nem volt, de utána már igen, amit neki is látnia kellett, hiszen még egy Youtube csatornájuk is van Mischinger Péterrel, ahol az Exatlonról beszéltek. Szóval erre fel lehetett volna készülni, de erre az volt a magyarázata, hogy mivel ő nem influenszer, ezért neki a munkája mellett erre nem volt ideje.

Te melyik játékostól vártál jobb teljesítményt? Írd meg kommentben itt!

Az, hogy egy sportolónak nem sikerül egy verseny, még nem a világ vége, Busa Gabi mondogatta a második évadban, hogy “vagy nyerünk, vagy tanulunk”, így reméljük, hogy ezek a játékosok is sokat tudtak tanulni az Exatlon All Star szereplésükből.