Lesz 5. évad az Exatlonból? A TV2 válasza

Lesz 5. évad az Exatlonból? A TV2 válasza

Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója egy hosszabb interjú adott az Indexnek a jelenleg is zajló Exatlonról. Mesél többek között arról, hogy mennyire fontos a csatorna számára ez a műsor, mennyire elégedettek a nézettségével, Palik László távozásáról, és hogy várható-e folytatás, lesz-e 5. évad az Exatlonból.

RTL is gondolkozott a műsoron

Anno az RTL Klub is gondolkozott azon, hogy elkészítsék az Exatlon Hungary-t.

Az Exatlon hatalmas újítás a tévés piacon

Fisher Gábor szerint az Exatlon Hungary olyan újszerűséget hozott a televiziózásba, mint mikor a 2000-es években megjelentek az első beköltözős reality műsorok.

Fontos az Exatlon a TV2 számára

Exatlon Hungarynek stratégiailag nagyon fontos szerepe van abban, hogy a piaci versenyben jól szerepel a TV2.

“Azt gondolom, a TV2 életében ez egy fontos produkció, hiszen egy kis létszámú csapatnak kell csak a forgatások miatt Dominikán tartózkodnia, a csatorna köreibe tartozó többi, kreatív gyártási szakembernek így jut ideje más műsorokkal foglalkozni itthon, ami egyértelműen meglátszik a produkciók minőségén. Abban, hogy a TV2 az RTL Klub komoly versenytársa lett, az Exatlonnak szerintem nagy szerepe van, enélkül biztos vagyok benne, hogy nem lenne ennyire kiélezett a piaci helyzet a két csatorna között. Épp ezért azt gondolom, a műsor elindítása fontos stratégiai előrelépés volt 2018-ban.”

Drága produkció, de a TV2 Csoport számára egy nagyon költséghatékony üzleti konstrukciót jelent, mivel az adások hosszúsága alapján  gyakrolatilag két műsornak felel meg.

A nézettségnél több mindent figyelembe vesznek, nem csak a konkrét nézőszámokat, hanem hogy hogyan teljesít a konkurens csatornák műsoraival szemben. Például az Exatlon All Star le tudta győzni a Hotel Margaretet, és az utóbbi napokban nőtt az Exatlon All Star nézettsége, és bízik benne, hogy ahogy haladunk a műsor vége felé a nézettség tovább fog nőni.

Az Exatlon gyártója hosszú távon gondolkozik

Jelenleg Mexikó, Amerika és Magyarország forgat Exatlont, ez annyiból lehet érdekes számunka, hogy milyen Nemzetek Viadala versenyek várhatóak a közeljövőben.

Az Exatlon egy 3 millió négyzetméteres területen zajlik. Mostanra olyan mértékű a beruházás az országban, hogy egyértelműen látszik, hosszú távon gondolkodik az Acun Medya, amely az Exatlon mellett a szintén idetelepített Survivor tulajdonosa is egyben. Érdekes kaland lesz látni, hogy három-öt év múlva hova fejlődik ez a történet.

Palik László és Monoki Lehel

Bár Palik László távozott a műsorból, de jó a kapcsolatuk vele, és értékelik az Exatlon három évadában végzett munkáját.

Más karakterű műsorvezetőt akartak Palik László utódjának, és elégedettek Monoki Lehel munkájával, aki teljesen más jellegű Exatlont hoz közvetítésben és műsorvezetői stílusban is.

Lesz 5. évad az Exatlonból?

“Nyilvánvalóan fogunk erről beszélni. Azt gondolom, Lehel olyan személyiség, aki beleillik abba az újítási folyamatba, amit a TV2 idén a zászlajára tűzött. Én nagyon szeretném, ha más műsorokban is lehetőséget adnánk új karaktereknek.”

Szeretnél 5. évadot az Exatlonból?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

A teljes intrerjút itt lehet elolvasni.