Miért hagyta ott Palik László az Exatlont?

miért hagyta ott Palik László az Exatlont

Az már biztos, hogy Palik László három évad után búcsút int az Exatlonnak. Sok néző szemében Palik László személye egybe forrt az Exatlonnal és Palik László is mindig nagy lelkesedéssel nyilatkozott a műsorról. Mi történhetett, hogy végül úgy döntött, hogy kiszáll a műsorból?

Így lett Palik László az Exatlon műsorvezetője

Palik László már több éve visszavonult a tévézéstől, mikor Fischer Gábor, a TV2 programigazgatója megkereste azzal, hogy legyen az Exatlon műsorvezetője. Elsőre nemet mondott, de Fischer Gábor kitartó volt, és sikerült rábeszélnie, hogy vállalja el a feladatot. Ez akkor hatalmas meglepetés volt mindenki számára, hogy Palik László visszatér a képernyőre.

Nem volt könnyű visszarázódnia a tévés munkába, az első időszakban minden második nap szteroidos injekciót kapott, hogy visszanyerje a hangját, és minden este ájult fáradt volt, de idővel sikerült felvennie a ritmust.

Amikor felkérték a munkára, azt mondták neki, hogy néhány hetet kellene Dominikán töltenie. Ehhez képest az elmúlt két és fél évből, az Exatlon első évadának kezdete óta,  több mint egy teljes évet töltött távol a családjától.

Ez nehéz, megterhelő munka még akkor is, ha valaki imádja csinálni. Több, mint 300 adás forgatása után érthető lenne, ha azt mondja, hogy elfáradt, több időt szeretne a családjával tölteni, vagy hogy szívesebben csinálna mást, egy újabb Exatlon évad már nem hozza lázba.

Júliusban még készült a következő évadra

Júliusban Palik László egy közeli ismerőse azt nyilatkozta a Blikknek, hogy Palik Lászlónak azért nincs sok szabadideje, mert

lassan elkezdődnek az újabb Exatlon-szezon előkészületei, így lesz dolga azzal is”

Ezt követően október közepén jött az a hír, hogy Palik László kiszáll az Exatlonból.

Szakmai oka lehet a távozásának?

Az Exatlon 4. évadának előkészületei már egy ideje folyhattak, hiszen a TV2 nyilatkozatában az szerepelt, hogy

a műsor 2022-ben szintet lép, számos meglepetéssel és újdonsággal várjuk a nézőket

Tehát már tudják, hogy milyen újdonságok, változtatások lesznek. Azt korábbi interjúkból lehetett tudni, hogy Palik László és Fisher Gábor korábban is sokat veszekedtek a műsorról, mert mindegyikük a legjobbat szerette volna.

A Blikk szerint ezek a viták folytatódtak a 2022-es évad előkészületei során:

“– Lacinak sok mindenre kiterjedő döntési joga volt a sportrealityvel kapcsolatban a második évad óta. Addig ezzel semmi baj nem volt, míg az Exatlon kiemelkedő nézettséget hozott, ám a harmadik sorozat már halványabb teljesítményt nyújtott – súgta meg informátorunk.

Úgy értesültünk, a felvetődő problémák miatt távozott a televíziótól a műsor korábbi producere, Wágner Tamás, Palik pedig az ő korábbi feladatait is ellátva szeretett volna nagyobb befolyást.”

Milyen lesz Palik László nélkül az Exatlon?

Sok rajongó ezt most még elképzelni sem tudja, de Palik László beszélt már erről még 2021. márciusában egy interjúban, ahol megkérdezték tőle, hogy el tudja-e képzelni az Exatlont Palik László nélkül. Ezt válaszolta:

“Igen. Nincs pótolhatatlan ember. Én is csak egy apró építőkockája vagyok ennek a nagy egésznek, ennek a hatalmas gépezetnek. Ahogy mondtam, számomra az Exatlon az életet képezi le, az életben pedig jönnek-mennek az emberek, folyamatosan változnak a szereplők. Ez az Exatlonra is pont így igaz.”

Mit gondolsz Palik László távozásáról?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...

Hozzászólnál? Megteheted Facebookon itt!